Ligák Kupája

2016.07.15 12:53

Kedves Sporttársaim!

 
Szeretnélek Benneteket tájékoztatni a Ligák Kupája I. Liga/Döntőről, amit augusztus 27-én rendezünk ugyanott Dunakeszin, ahol a június 25-26-i II., III., IV. Ligák versenyét is.
 
A verseny az itthon versenyekhez képest egyedülálló módon és a rangjának megfelelő módon pénzdíjas lesz, összesen 500,000 Ft pénzdíjban részesül legjobb 8 csapat! A pénzdíjak a következőképpen alakulnak:

1. hely 160,000 Ft
2. hely: 100,000 Ft
3-3. hely: 60,000 Ft

 

5-8. hely: 30,000 Ft
 
Emellett az első helyezett csapat játékosai egy-egy 24 karátos arannyal bevont pingponglabdát is nyernek! Az első 4 helyezett csapat játékosai trófea, illetve éremdíjazásban is részesülnek!
 
Ezt a versenyt csak ajánlani tudom, mivel az idény előtt tökéletes erőfelmérőnek és a bajnokság megkezdése előtt egy versennyel bele lehet jönni az éles poénjátékba is.
 

Úgy határoztunk, hogy kibővítjük az indulásra jogosultak körét.

A Bp 1/A osztálytól egészen az Extraligáig benevezhetnek a csapatok!

Nevezés már lehetséges a https://ligak-kupaja.hu/nevezes menüpontban.
Nevezési határidő augusztus 17., szerda éjfél!

A verseny egyedülállónak ígérkezik abból a szempontból, hogy Magyarországon először a mérkőzések többsége nem 0:0-as állásról kezdődik, hanem poénelőnyökről, ennek megfelelően a magasabb osztályban játszó csapatok játékosai a szettek elején poén előny fognak adni az alacsonyabb bajnokságban játszó csapatok játékosainak.
A csapat rangsora mellett a poén előnyök kialakításánál figyelembe fogjuk venni az egyéni teljesítményeket is. Nincs könnyű dolgunk, de megpróbálunk olyan rendszert kidolgozni, ami a lehető legigazságosabb!
A poénelőnyök végleges rendszerét hamarosan közzétesszük.

Íme az indulásra jogosultak:
- IV. Liga első 4 helyezettjei
- III. Liga első 4 helyezettjei
- II. Liga első 4 helyezettjei
- Bp. 1/A csapatok
- NB III-as csapatok
- NB II-es csapatok
- Női NB I-es csapatok
- Férfi NB I.-es csapatok
- Női Extraligás csapatok
- Férfi Extraligás csapatok
- Külföldön játszó magyar játékosok (Összeállhatnak a különböző külföldi csapatok játékosai is, erősségi besorolásukat a szervezők határozzák meg. Csak külföldön játszó magyarok állhatnak össze, magyar bajnokságban játszó játékossal nem indulhat együtt.)
- Határon túli magyar csapatok (erősségük a szerezők döntése alapján kerül meghatározásra)

A II., III. és IV. Liga 4-4 helyzettje alanyi jogon indulhat, nevezési díjat nem kell fizetnie, de ettől fügetlenül le kell adnia a nevezését!
Összesen kb. 70 csapat nevezését tudjuk befogadni. Túljeletkezés esetén elsőbbséget élveznek az Extraligás és az NB I.-es csapatok nevezései, ebben az esetben a többi csapatnál a nevezés beküldésének idejét vesszük alapul.

Az I. Liga/Döntő csoportmeccsei két helyszínen, a Radnóti Miklós gimnáziumban és a Kőrösi általános iskolában lesznek lebonyolítva, a főtáblát már a Radnótiban rendezzük meg. A csoportokban 4 csapat jászik körmérkőzést, a csoport első 2, vagy 3 helyezettje továbbjut (nevezési létszámtól függ) a főtáblára. A csoport 4. kiesik. A csoportmeccsek és főtábla első fordulója rövidített DC rendszerben zajlik, utána rendes DC rendszerben. Vigasz versenyt nem rendezünk.

Minden egyéb információ elérhető a https://ligak-kupaja.hu/ honlapon.

Várunk Benneteket sok szeretettel!

 

Sporttársi üdvözlettel,

Fazekas Péter